زبانه گاوصندوق و اهمیت آن
در این مقاله قصد داریم اهمیت زبانه گاوصندوق را توضیح دهیم. چرخه توليد گاوصندوق به طور کلی از دو قسمت زیر تشکیل شده است:
- چهار چوب فلزی
- درب ايمنی
اهميت هر کدام به ميزان نقش آن در امنيت گاوصندوق متفاوت است. اصلی ترین قسمت یک گاوصندوق از لحاظ ایمنی، درب آن است. درب گاو صندوق خود شامل قطعات و بخش های مختلفی است كه هر قسمت ، نقشی را در ضریب ایمنی كل گاوصندوق ایفا می كنند. زبانه ها ، یکی از این موارد است. در واقع، زبانه های گاوصندوق ، اهرم هایی هستند که به هنگام بسته شدن درب، به پشت بدنه داخلی گاوصندوق هدايت می شوند. به اين ترتيب از باز شدن درب جلوگيری می كنند.
نحوه عملکرد زبانه های گاوصندوق
تمام قطعات داخلی درب گاوصندوق ، در نهایت باید به زبانه ها ختم شوند. زبانه ها، توسط صفحات فلزی ضخیم و مقاوم، به دستگيره متصل می شود. هنگام چرخاندن دستگیره ، صفحات داخلی درب، به شکلی منظم جابجا می شوند. همین جابجا شدن همزمان، باعث به کار افتادن زبانه ها می گردد. مسلما ، نوع و کیفیت مونتاژ کاری تمامی این قطعات، علاوه بر روان بودن حرکات زبانه ها، باعث بالا رفتن امنیت آن می شود. به همین دلیل، معمولا قبل از مرحله مونتاژ، صفحات فلزی را متناسب با پایه های تعبیه شده داخل درب، برش و تنظيم می كنند.
در واقع، هر درب ، صفحات مخصوص به خود را دارند; هنگام مونتاژ قطعات داخلی درب، همواره باید از مواد روان ساز استفاده كرد. با توجه به این كه نصب این قطعات همراه با جوشكاری است و حرارت بالایی به وجود می آید، به همین دلیل ، بهترین راه، استفاده از روان ساز های نسوز مانند گریس نسوز است. این ماده، علاوه بر مقاوم بودن در مقابل حرارت، عمر بالایی دارد و مدت زمان زیادی، روی صفحات و قطعات باقي مانده و عمل روان سازی را انجام می دهد.
زبانه ها از جنس فولاد آبكاری شده ساخته می شوند. اين قطعه، به صورت خام از ترانس های فولاد برش داده می شود و بعد از سمباده کاری، در قسمت آبکاری، با ماده ی نیکل، لعاب كاری می شود.
انواع زبانه گاوصندوق
زبانه های گاوصندوق ، از قسمت هایی هستند كه نقش مهمی در زیبایی و شكیل بودن گاوصندوق دارند; به همین خاطر است كه تراش دادن و آبكاری آن باید با دقت بالایی صورت پذیرد; همچنین كيفيت لعاب آن باید هم از نظر ظاهر و هم ماندگاری ، رعایت گردد; درب گاوصندوق شامل دو نوع زبانه است:
- زبانه ی متحرک
- زبانه ی ثابت
زبانه های ثابت در قسمت پشت درب نصب می شوند; این زبانه ها زیاد در معرض دید نیستند; ولی نقش مهمی دارد. زبانه های ثابت باعث می شوند كه در صورت صدمه دیدن لولاها توسط سارقین، درب گاوصندوق در حالت بسته باقی بماند. از آنجا كه زبانه های ثابت در قسمت پشتی درب تعبیه شدند لذا معمولا نیازی به آبكاری نیكل نیست و با رنگ روغنی پوشش داده می شوند. نحوه ی جوش كاری و نصب آنها نیز مهم است. مونتاژ كار باید دقت داشته باشد كه این زبانه ها به درستی و با پایه های محكم، توسط دستگاه جوشكاری، به پشت درب متصل شوند. هر چقدر این زبانه ها محكم تر باشند، ایمنی درب، هنگام سرقت بالاتر خواهد رفت.
به طور كلی، زبانه گاوصندوق ، به نسبت سایز و مدل آن گاوصندوق ، اندازه های گوناگونی دارد; چه از لحاظ طول و هم از نظر ضخامت، سایز بندی ها متفاوت است; حداقل ضخامت استاندارد برای زبانه های متحرک و ثابت گاوصندوق ، 25 میلی متر و حداقل سایز برای طول آن، 4 سانتی متر است. معمولا برای گاوصندوق های کوچک خانگی ضخامت 25، گاوصندوق های متوسط خانگی و اداری 35 و گاوصندوق های بانکی و بزرگ ضخامت 50 میلی متر به بالا انتخاب می شود. در كل ، این انتخاب ها به سلیقه و حساسیت تولید كننده و البته خریدار مرتبط است.
آرامش کامل را با آرکا تجربه کنید
پیج اینستاگرام صندوق نسوز آرکا