Search
Close this search box.

مقالات مرتبط

دسته بندی ها

6 مرحله اساسی رنگ آمیزی گاو صندوق

مراحل رنگ آمیزی گاوصندوق

رنگ آمیزی مرحله چهارم از مراحل ساخت گاوصندوق است. رنگ آمیزی گاوصندوق یک کار بسیار ظریف و حساس است و یکی از مولفه های مهم در تعیین سطح کیفی این محصول می باشد. بدیهی است که یک گاوصندوق بی کیفیت را با رنگ کوره ای ضدخش رنگ آمیزی نمی کنند. بنابراین با نگاه به ظاهر و رنگ گاو صندوق تا اندازه زیادی می توان میزان کیفیت آن را تشخیص داد.

به طور کلی رنگ آمیزی گاو صندوق 6 مرحله اساسی دارد.

  1. رنگ کف گاوصندوق
  2. تمیز کردن زیر کار 
  3. بتونه کاری
  4. پوسته آب
  5. آستری زدن
  6. دون پاشی

هر کدام از این مراحل باید با دقت و به درستی انجام شود. زیرا اگر کوتاهی یا نقصی در هر مرحله وجود داشته باشد تاثیر خود را در ظاهر کار نشان می دهد و به وضوح در یک نگاه قابل رویت خواهد بود.

به همین دلیل مرحله رنگ گاو صندوق توسط بهترین و با تجربه ترین تکنسین های آرکا انجام می شود.  واحد کنترل کیفیت نیز حساسیت خاصی در تایید کیفی این مرحله از خود نشان می دهد. در این مقاله می خواهیم قدم به قدم مراحل 6 گانه رنگ آمیزی یک گاو صندوق را شرح دهیم.

رنگ کف گاو صندوق

اولین مرحله در نقاشی بدنه گاو صندوق ها، رنگ آمیزی کف آنهاست. برای این کار معمولا گاوصندوق را توسط جرثقیل از روی زمین بلند می کنند و در هوا معلق نگه می دارند. سپس اقدام به رنگ آمیزی کف صندوق می کنند. این کار معمولا با پیسوله انجام می شود.

تمیز کردن زیر کار

به عنوان اولین اقدام در مرحله رنگ گاو صندوق ها، باید سطح بدنه صندوق را کاملا تمیز و یک دست کنیم. به این معنی که پستی ها و بلندیها ی ریز روی بدنه کاملا گرفته شود. برای این کار از فرچه سیمی استفاده می شود. فرچه سیمی های مخصوص را به دستگاه فرز وصل می کنند. هرجای بدنه که نیاز باشد را با آن صاف و یکنواخت می کنند. در انجام این کار دقت و تجربه است که حرف اول را می زند.

بتونه کاری و بندکشی

مرحله بتونه کاری بسیار مهم است. برای همین این مرحله در 3 نوبت پشت سر هم انجام می شود. تا اطمینان حاصل شود که بتونه کاری بدنه به خوبی انجام شده است. هیچ قسمتی نباید از دید نقاش گاوصندوق پنهان باقی بماند.

علاوه بر این، تمام درزها و شکافها در این مرحله بندکشی می شود. حتی یک درز هم نباید از قلم بیفتد. مرحله بتونه کاری و بندکشی چشمانی تیزبینی می خواهد و نیاز به ظرافت و دقت زیادی دارد.

پوسته آب

در این مرحله سطح بدنه گاوصندوقی که بتونه کاری شده است را صیقل می دهند. با استفاده از سنباده اقدام به یکنواختی نهایی بدنه سایت و خش گیری آن می کنند. پس از مرحله پوسته آب گاوصندوق آماده رنگ آمیزی شده است.

آستری زدن

اولین مرحله رنگ کاری را آستری زدن می گویند. رنگ گاو صندوق که از قبل آماده و ساخته شده است توسط پیسوله های مخصوص برای اولین بار روی بدنه می نشیند.

دون پاشی یا رنگ آمیزی نهایی گاو صندوق

آخرین مرحله از فرآیند رنگ گاو صندوق مرحله دون پاشی یا رنگ آمیزی دوم است. به این معنی که دهانه پیسوله را کمی بازتر می کنند و رنگ را بافشار و قدرت بیشتری به گاوصندوق می افشانند. به این صورت رنگ ها روی بدنه گاو صندوق به صورت دون دون  و یا نقطه نقطه می نشیند.

پیج اینستاگرام صندوق نسوز آرکا

gavsandogh_arka@

مقالات مرتبط

گاوصندوق خارجی

گاوصندوق کره ای

آیا گاوصندوق کره ای بخریم؟ هر آنچه باید در مورد گاوصندوق کره ای بدانید در این مقاله به درخواست کاربران عزیز آرکا پیرو موضوع گاوصندوق

ادامه مطلب »
خزانه سوالبارد

گاوصندوق طبیعت

گاوصندوقی از جنس طبیعت خزانه جهانی بذر سوالبارد (Svalbard Global Seed Vault) از سال 2008 به صورت رسمی افتتاح شده اما شاید تاکنون نامش را

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *